Водопровід за 6 мільйонів розіграли між «регіоналом-розпилювальником» і чеським торговцем
18.04.2014   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 11 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ПП «Альянс 8» на реконструкцію водопровідних мереж м. Синельникове. Вартість угоди склала 5,94 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Які саме роботи фірма має виконати – невідомо, оскільки в документації конкурсних торгів відсутній додаток з техзавданням.

Власницею фірми «Альянс 8» є Людмила Асаул. Директором компанії у 2010-2013 р. був Гарік Мелікян, депутат від Партії регіонів Синельниківської міської ради (Дніпропетровська обл.). Пізніше його місце зайняв Саркіс Аракелов, однопартієць і колега Мелікяна по райраді, він же очолює фірму й понині.

Єдиним конкурентом фірми «Альянс 8» на нинішньому тендері було ТОВ «Южспецконструкція», яка належить Юрію Прядко з Синельникового і чеська фірма «Оп-Тех», засновником котрої у свою чергу є Ярослав Палат (м.Всетин, Чехія). У чеському реєстрі її вид діяльності зазначено як «придбання товарів для перепродажу й продажу».

Нагадаємо, компанія «Альянс 8» і депутати Гарік Мелікян та Саркіс Аракелов найбільше відомі по історії розіграшем тендеру на Павлоградський міст. У вересні минулого року відкриті торги на капремонт автодорожнього мосту «Дніпро-Новий» через річку Вовча в місті Павлоград за 4,20 млн грн. були розіграні між «Альянс 8» та ще однією фірмою Мелікяна – ПВКП «Мелік», якою депутат володіє і керує особисто.

Після публікації «Наших Грошей» про цей тендер та відповідних звернень в обласні прокуратуру, АМКУ, а також Мінекономрозвитку та ДФІ, антимонопольний комітет повідомив, що розпочало дослідження тендеру. Однак за три тижні виявилося, що перевірку провести неможливо через те, що департамент  ЖКХ, який проводив вказаний тендер, внаслідок проведення ремонтних робіт адмінбудівлі нібито затопив частину приміщень, тому документи по тендеру зіпсовані. Договір з фірмою розірвали, після чого знову оголосили тендер, і його знову виграв «Мелік», щоправда вже в іншого конкурента.