Заступники Клименка і Богатирьової змушували французів знизити ціни на «швидкі», щоб в Україні могли більше вкрасти
02.04.2014   //  

Згідно з листом генерального директора компанї «Пежо Ситроєн Україна» Сержа Банзе, українські високопосадовці примушували французьких виробників автомобілів максимально знизити ціни на автомобілі швидкої допомоги для НПО «Практика». Лист опублікував у Facebook депутат Київради від «УДАРу» Олексій Давиденко.

Лист Банзе адресовано керівникам фірми «ВіДі авеню», яка є дилером французької компанії в Україні.

Згідно з опублікованими даними, 16 серпня 2013 року у Міністерстві охорони здоров’я відбулась зустріч за участі представників французької фірми та представників української влади – заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова, заступника міністра охорони здоровя Романа Богачова, який також очолював тендерний комітет МОЗ, та третьої особи, якою можливо був Володимир Куліков.

«На вказану дату було заблоковано митне оформлення усіх автомобілів марок Peugeot і Citroen… Окрім того було заблоковано повернення ПДВ для визначеної частини дилерів, у тому числі групи ВіДі, а також на той момент на ТОВ «Пежо Сітроєн Україна» вже проводилась податкова перевірка», – йдеться у листі.

На цій зустрічі Богачов повідомив, що фірма «Практика» буде займатись оснащенням автомобілів «Пежо» медичним устаткуванням. При цьому тендер МОЗ було оголошено вже після зустрічі – 23 серпня.

На зустрічі французам запропонували продати 1420 автомобілів компанії «Практика» напряму, без посередництва дилера. Однак на це вони відмовили, оскільки це суперечило комерційній політиці французького концерну.

«Після цього Ігнатов і Богачов нав’язали ціни на наші автомобілі Peugeot Boxer, залишивши ТОВ «Пежо Сітроєн Україна» і ТОВ «ВіДі авеню» низьку маржу, яка не дозволяла покрити фіксовані видатки, тоді як НПО «Практика» перепродувала переобладнані автомобілі Міністерству охорони здоровя з очевидно високою маржею. Базовий автомобіль, який продавався компанією «ВіДі авеню» компанії «Практика» за 205 400 гривень, після переобладнання був проданий міністерству по ціні 650 000 грн. і 850 000 грн. залежно від комплектації», – йдеться у листі.

«Як тільки ціни і фіксована маржа були нам нав’язані, відразу було розблоковано митне оформлення автомобілів для ТОВ «Пежо Сітроєн Україна» і зняті обмеження по компенсації ПДВ нашим дилерам», – відмічає Банзе.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що вартість медичного устаткування для обладнання франзуцьких автівок була завищена у сім разів.

Олексій Давиденко також повідомив, що 3 квітня у МОЗ має пройти засідання з приводу закупівлі 1420 автомобілів «швидкої» на суму майже 1 млрд грн., яка була здійснена минулого року.

«Упевнений, якщо французькі менеджери не відмовляться від своїх слів – це може лягти в основу великої антикорупційної кампанії з очищення сфери державних закупівель від тендерної мафії і казнокрадів», – вважає Давиденко.

пежо1

пежо2

пежо3