Центр зайнятості розділив 11 мільйонів на навчання безробітних Києва
31.03.2014   //  

Київський міський центр зайнятості Держцентру зайнятості Мінсоцполітики України 17 березня за результатами тендеру уклав низку угод з вищими навчальними закладами на послуги з організації підготовки, підвищення кваліфікації безробітних громадян на загальну суму 10,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Підготовку пройдуть щонайменше 2 930 осіб, навчання триватиме від трьох тижнів до трьох місяців.

Найбільше людей пройде навчання з основ підприємницької діяльності (800 осіб), бухгалтерських напрямків (410 осіб) та англійської мови (300 осіб). Також замовлено навчання 415 осіб на різноманітних профорієнтованих комп’ютерних програмах.

Половину замовлень отримали державні навчальні заклади: Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова (4,08 млн грн.) та Національний авіаційний університет (1,70 млн грн.).

Решта дістанеться приватним ВНЗ.

Зокрема 2,62 млн грн. отримає Університет економіки та права «КРОК», основним власником якого є ректор Сергій Лаптєв.

Ще 1,97 млн грн. освоїть  ТОВ «Інститут післядипломної освіти «Укрстено». Засновниками компанії є Дмитро Валах, Зінаїда Валах та Тетяна Зінченко.

Решту 0,77 млн грн. отримає ТОВ «Київський університет ринкових відносин», що заснували Володимир та Ірина Черевань, а також Інна Гарькава.

Минулого року аналогічний договір укладали на 10,14 млн грн.

Щороку центр зайнятості також виділяє близько мільйона на підготовку водіїв трамваїв та тролейбусів, цього року тендер поки не оголошено.