Ремонт дитсадка за 2,5 мільйони розіграли під незаконним наглядом заммера
30.03.2014   //  

Прокурорами виявлено, що тендер на реконструкцію дошкільного навчального закладу у Новомиргороді вартістю 2,43 млн грн. проведено з порушеннями законодавства. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Порушення з’ясовано у ході перевірки діяльності Новомиргородської міської ради. Зокрема, відповідальним за проведення закупівлі був незаконно призначений Віктор Мироненко, депутат Новомиргородської міськради від партії «Сильна Україна», заступник міського голови з інвестицій, який не був членом комітету конкурсних торгів.

Відповідальним за проведення торгів може бути будь-хто із членів тендерного комітету. Водночас, згідно з законом про державні закупівлі (ст.11, ч.2), «до складу комітету з конкурсних торгів не можуть входити посадові особи та представники учасників,  члени їх  сімей,  а  також народні депутати України,  депутати Верховної Ради  Автономної  Республіки  Крим та депутати міської, районної у місті,  районної,  обласної  ради».

«Участь у закупівлі брали пов’язані між собою підприємства, які узгодили свої дій, що визначило переможця торгів ще до їх проведення. Крім того, після укладення з переможцем торгів договору підряду вартістю 2,5 млн грн. передбачалося незаконне перерахування виконавцю авансового платежу у розмірі 30% вартості річного обсягу робіт. На даний час, прокуратурою вжито заходів до розірвання незаконного договору підряду та притягнення до відповідальності винних посадових осіб», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Ознаки змови у повідомленні прокуратури не наведено.

Договір про добудову корпусу на дві групи для дитсадка №2 «Волошка» по вулиці Леніна уклали 4 жовтня 2013 року.

Переможцем тендеру було оголошено ТОВ «Златопілля», яке заснували Петро Ларжевський і Олег Анікієць. Петро Ларжевський був кандидатом в депутати Кіровоградської міськради від Єдиного центру на місцевих виборах 2010 року.

Єдиним конкурентом на торгах було підприємство «Камелот-3000» Олександра Кокоша, який очолював первинну організацію Партії регіонів у Кіровограді. Різниця пропозицій склала 2,6%.