За три роки обслуговування ДУСя натренувала льотчиків Януковича на 7 мільйонів
28.03.2014   //  

Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами 21 березня уклало угоду з ТОВ «Авіаційний сертифікаційно-тренувальний центр «Скай» на профпідготовку та сертифікацію льотного складу за 513 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про початкову, теоретичну, тренажерну та льотну підготовку, підтвердження/відновлення, підвищення кваліфікації та перепідготовка на льотного складу на повітряне судно типу А-319/320 (Airbus).

Скільки саме пілотів мають підготувати за ці кошти – невідомо.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «у одного учасника», посилаючись на те, що «Скай» є в Україні єдиним сертифікованим підприємством, яке надає послуги у сфері середньої професійно-технічної освіти по вказаних літаках.

Донецьке ТОВ «Авіаційний сертифікаційно-тренувальний центр «Скай» зареєстровано на донеччанина Олега Неліповича, донеччанку Олену Гамаюнову, а також мешканця Москви Вадима Кіма.

Замовляти навчальні послуги цій фірмі «Україна» почала у 2011 р., за цей час фірма отримала підрядів на 4,97 млн грн.

Загалом же за цей період, без урахування нинішньогохзамовлення, авіаційне підприємство ДУС виділило на підготовку льотного складу літаків та гелікоптерів 7,22 млн грн.

Нагадаємо, Держуправління справами обслуговує Президента, Кабінет Міністрів, Верховну Раду, РНБО тощо.

У березні 2014 року прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що всі члени Кабміну будуть літати регулярними рейсами, користуватися ж іншими варіантами перельотів будуть тільки за умови надзвичайної ситуації та відсутності прямого рейсового сполучення.