Субпідрядники брали гроші і не будували скандальні гуртожитки Податкової академії в Ірпені
28.03.2014   //  

ДП «Підприємство з реконструкції та будівництва майнового комплексу Національної Академії Державної Податкової Служби України» на початку грудня 2011 року найняло ТОВ «Гросс» на будівництво двох гуртожитків в Ірпені, але фірма роботу так і не виконала. Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 18 березня цього року.

Держпідприємство найняло фірму для благоустрою території цих гуртожитків, які будувалися на вул. Тургенівська, 102-Б, а також території спорткомплексу на вул. Садова, 92, який реконструювався. Вартість робіт склала 665 тис грн. Вони мали бути проведені до кінця 2012 року.

Фірма отримала 85 тис грн. авансу. На ці гроші вона мала купити матеріали і приступити до будівництва. Однак роботи за договором ТОВ «Гросс» не виконало. Держпідприємство через суд добилося повернення авансу.

Нагадаємо, нові гуртожитки в Ірпені будувалися до Євро-2012.

Податкова академія співпрацювала з ДП «Підприємство з реконструкції та будівництва майнового комплексу НАДПСУ» з 2007 року. Спочатку загальна кошторисна вартість будівництва двох нових гуртожитків оцінювалася у 99,74 млн грн., а у 2011-му зросла до 157,39 млн грн.

У 2011 році держпідприємство отримувало підряди на будівництво нових гуртожитків за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Стислі терміни – до 30 квітня 2012 року – були одним із обґрунтувань її застосування.

За такою ж схемою до 290,41 млн грн. подорожчала реконструкція спорткомплексу академії на вул. Садова, 92.

Крім того, у 2012 році держпідприємство отримало підряди на майже 20 млн грн. на реконструкцію гуртожитків академії на вул. Садова, 86-А і 90.

Донедавна Податкову академію очолював екс-нардеп від Партії регіонів Петро Мельник, відомий як соратник прем’єр-міністра Миколи Азарова з часів утворення в Україні податкової адміністрації. Восени 2013 року він був оголошений у міжнародний розшук. Проти нього порушена справа про хабарництво.

У травні 2013 року ДП «Підприємство з реконструкції та будівництва майнового комплексу НАДПСУ» було перейменоване на ДП Центр капітального будівництва» Міністерства доходів і зборів України.

Засновниками ТОВ «Гросс» є Людмила і Наталія Чепурні, директор – Олександр Чепурний.