Єфремов, який був «заручником однієї корумпованої Сім’ї», розпиляв чергові 95 мільйонів «Луганськвугілля»
28.03.2014   //  

ДП «Луганськвугілля» 21 березня за результатами тендерів уклало низку угод постачання устаткування та його ремонт загальною вартістю 95,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено устаткування електричне, для гірничих робіт, для робіт у кар’єрі та для будівництва, машини й устаткування загального призначення, а також ремонт і техобслуговування машин і устаткування спеціального призначення.

З цієї суми більшу частину – 81,83 млн грн. –  отримає ТОВ «Iндекспром» з групи компаній голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Офіційними власниками «Iндекспром» є Наталія Єфремова та Ірина Лещенко.

Конкурентами «Індекспрому» по різних лотах були ТОВ «Портекс», ПП «Консент» і ТОВ «ТД «Краснолуцький машинобудівний завод». Усі три компанії зареєстровані на болгарина Христо Колева, який представляє бізнес-групу того ж Єфремова. Сама фірма «Консент»Колева також отримала цього разу підряд на 4,06 млн грн., з єдиним конкурентом по лоту в особі «Індекспрому».

Решту 9,22 млн грн. освоїть ТОВ «НВП «Сілард». Власником компанії записаний Ігор Чернушенко з м. Миронівки Київської області. До того власниками були Едуард Бакай, Олександр Тарновський, Ірина Сафонова та Анна Чигрин.

Еуард Бакай 2009-2011 рр. очолював ДП «Науково-технологічний комплекс «Ресурс» Мінпромполітики. Також Бакай і Тарновський є партнерами Марії Пинзеник, дружини Віктора Пинзеника нардепа від партії «УДАР», по ТОВ «Виробничий центр прикладних досліджень «Софія».

Єдиним конкурентом «Сіларду» на торгах було луганське ТОВ «ДС-8», співвласником якого є Ігор Єфремов, син Олександра Єфремова.

За даними «ВДЗ», загальні тендерні здобутки фірм з угрупування Єфремова становлять 6,01 млрд грн. Всі підряди ці фірми отримали від вугледобувних підприємств Луганської і Донецької областей.

Нагадаємо, після зникнення Віктора Януковича 22 лютого Олександр Єфремов оголосив про перехід Партії регіонів в опозицію, засудив «втечу і легкодухість Януковича» і заявив, що партія була «заручником однієї корумпованої Сім’ї».