Коломойський, який з власної кишені заправив армію, продав Міноборони палива на 188 мільйонів
18.03.2014   //  

(виправлено дату реєстрації «Партнер олеум»)

Міністерство оборони України 8-15 березня за результатами тендерів акцептувало пропозиції на постачання палива для армії на загальну суму 369,38 млн грн. Остаточне укладення угод має відбутись до кінця березня. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Більшу частину підрядів на 187,73 млн грн. отримає ПАТ «Укртатнафта», яке належить структурам губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

«Укртатнафті» замовляють дизельне паливо підвищеної якості (Євро) марки С виду ІІ по 12 870 грн./т, бензин підвищеної якості А-92-Євро виду ІІ класу С по 15 378 грн./т, паливо для реактивних двигунів ТС-1 по 14 283 грн./т.

Тендери з «Укртатнафтою» проведено по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника», що Міноборони пояснило «ситуацією, що склалася в Україні через події, які відбуваються в АР Крим, та з метою підтримання на належному рівні бойової готовності військових частин Збройних Сил України».

Нагадаємо, минулого тижня замгубернатора Дніпропетровщини Борис Філатов повідомив, що Коломойський з особистих грошей оплатив паливо для військових частин Південного оперативного командування. За даними керівника Дніпропетровського штабу нацзахисту Юрія Берези, військові частини Дніпропетровщини і Херсонщини були забезпечені паливом Коломойського на 100%, Південного командування – на 50%.

Також без конкурсу Міноборони обрало ще одного постачальника для армії. Севастопольському ТОВ «Комерційно-виробниче підприємство «Броксервіс» вирішено замовити паливо моторне альтернативне А-80А по 14 949 грн./т.

Засновниками севастопольської фірми є Катерина Єфремова і Марина Ставська. Раніше «Броксервіс» регулярно вигравав тендери Держрезерву на постачання жита та яловичини, розігруючи підряди зі спорідненими фірмами.

Окрім цього Міноборони завершило низку відкритих торгів на постачання палива, які було оголошено ще минулого року.

Пропозиції «Броксервісу» було акцептовані і на цих тендерах – бензин якості А-95-Євро по 14 395 грн./т, А-92-Євро – по 14 015 грн/т.

Відтак загалом «Броксервісу» дістались паливні підряди Міноборони на 102,68 млн грн.

Решту 77,97 млн грн. отримає ТОВ «Партнер олеум» за реактивне паливо ТС-1 по 18 000 грн./т, що майже на 4 тис грн. дорожче від палива «Укртатнафти».

«Партнер олеум» зі статутним капіталом 20 тис грн. було створено 14 лютого 2013 року у селі Чайки під Києвом. Засновником фірми є Ігор Анатолійович Масюк. У відкритих джерелах є лише одна згадка про людину з таким ПІБ. Богуславський районний суд Київської області у грудні минулого року розглядав справу Масюка про «керування автомобілем з явними ознаками алкогольного сп’яніння».