Прокурори завадили пов’язаним фірмам розпиляти 8 мільйонів на сміттєзвалище
13.03.2014   //  

Торги на закупівлю робіт з будівництва полігону твердих побутових відходів в смт. Петрове Кіровоградської області були проведені з порушеннями вимог чинного законодавства. Вжито заходів до розірвання незаконного договору вартістю 7,82 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Даний факт виявили в ході перевірки діяльності КП «Капітального будівництва», що було організатором тендеру.

«Участь у закупівлі брали пов’язані між собою підприємства, документи, надані учасниками торгів не відповідали вимогам замовника. Окрім того, жодне підприємство не мало ліцензії на встановлення автоматичної пожежної сигналізації. Незважаючи на це, КП «Капітального будівництва» визначило переможця торгів та уклало договір про виконання робіт вартістю майже 8 млн грн, що створило передумови для незаконного використання бюджетних коштів», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Договір було підписано 26 вересня з ТОВ «Арталекс», співвласниками якого є Олександр Сипливець і Людмила Ткаченко.

Цей самий Олександр Сипливець на час проведення тендеру працював директором ЗАТ «Кіровоградбудкомплект», що було конкурентом на тендері з різницею пропозицій 0,8%. Відомо, що Олександра Сипливця звільнили 20 листопада 2013 р., посаду директора «Кіровоградбудкомплект» він обіймав з 2005 року. Власником 73% акцій «Кіровоградбудкомплект» є Олександр Дурапов.

За аналогічною схемою дані фірми взяли участь у тендері на будівництво для обласної фітосанітарної лабораторії за 1,65 млн грн. Про втручання уповноважених органів з приводу цієї закупівлі поки що невідомо.

У 2012 році підряд а будівництво цього ж полігону вартістю 8,00 млн грн. отримувало ТОВ «Інженерна компанія «Кріпто» з Жовтих Вод Дніпропетровської області. Невідомо, чи були освоєні ці кошти.