Новий голова МВС виявився акціонером «Металісту» Курченка
11.03.2014   //  

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у нього залишилось 0,001% акцій футбольного клубу «Металіст» (Харків). Про це повідомив журнал «Форбс-Україна» у своєму останньому номері.

В 2004 році основним власником клубу став бізнесмен Олександр Ярославський, який безкоштовно отримав контроль від Олександра Фельдмана взамін на виплату клубних боргів у розмірі $1,5 млн. Разом з Ярославським співвласником клубу став власник харківського банку «Базис» Арсен Аваков, якому відійшло 20% акцій.

У 2005 році Аракова було призначено губернатором Харківської області і він відійшов від «Металісту».

«Я просто змінив сферу діяльності. Але і по цей день у мене залишається 0,001% клубу».

В 2012 році Ярославський через конфлікт з мером Харкова Геннадієм Кернеса продав «Металіст» газовому бізнесмену Сергію Курченку.

За даними SMIDA, станом на кінець 2013 року був відомий єдиний акціонер ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» – це ТОВ «Металіст ФК», якому належить 97,24% акцій. Дані про міноритарних акціонерів не опубліковано. У ланцюжку засновників ТОВ «Металіст ФК» є натяк на присутність Сергія Курченка у схемі власності клубу.

МВС під керівництвом Авакова порушило низку карних справ по фактам надання державі збитків у розмірі 7 млрд грн. групою компаній, які входили у так звану групу «СЄПЕК». Публічним представником цієї групи був Курченко.