«Мистецький арсенал» без відсотків позичив 2,5 мільйони ремонтникам «Феофанії» та Лаври
11.03.2014   //  

Державне підприємство «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» у 2010 році надало ТОВ «СТС-Генпідряд» безвідсоткову фінансову допомогу на суму 2,53 млн грн. Про це свідчить рішення Господарського суду Житомирської області від 21 січня цього року.

Ця допомога була надана фірмі на поворотній основі строком до кінця грудня 2010 року. Додатковими угодами строк дії договорів було продовжено до кінця 2012 року.

Протягом 2010-2011 років «СТС-Генпідряд» повернув держпідприємству 808 тис грн. У лютому 2013 року «Мистецький арсенал» звернувся з вимогою виплатити решту грошей, однак фірма цю претензію не задовольнила.

Станом на день подачі позову до суду у 2013-му заборгованість фірми становила 1,72 млн грн. У грудні 2013 року вона повернула держпідприємству 100 тис грн. і просила суд надати час «для можливого врегулювання спору… мирним шляхом».

Втім, у січні цього року госпсуд постановив стягнути з ТОВ «СТС-Генпідряд» на користь «Мистецького арсеналу» 1,62 млн грн. основного боргу, а також 327 тис грн. пені, штрафу і річних за несвоєчасне виконання грошових зобов’язань.

ТОВ «СТС-Генпідряд» зареєстроване у Радомишлі (Житомирська обл.), але фактична адреса фірми: Київ, вул. Урлівська, 8, оф. 123.

Засновниками ТОВ «СТС-Генпідряд» є Василь Запорожець, його син Руслан Запорожець і ТОВ «СТС-Конструкція», засновниками якого є Василь Запорожець та Григорій Сидоренко.

У 2011 році «СТС-Генпідряд» виграв конкурс із ремонту адмінбудівлі для Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та поставку металевої конструкції для кінноспортивної бази «Динамо» у м.Києві.

У 2012 році фірма отримала підряд на реставрацію дзвіниці Успенського собору Києво-Печерської Лаври, капітальний ремонт адмінбудинку Державної податкової служби на Львівській площі, 8 у Києві, а також ремонти у клінічній лікарні «Феофанія». Крім того, у 2013 році фірма отримала підряд на реконструкцію адмінбудинків під житло підрозділу міліції особливого призначення «Беркут» у Броварах.

Загалом «СТС-Генпідряд» протягом 2011-2013 років отримав державних підрядів на 90,51 млн грн.

ДП «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» підпорядковується Державному управлінню справами. З 2010 року керівником комплексу є Наталія Заболотна.

Цікаво, що восени 2010 року Заболотна в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповідала, що «Мистецькому арсеналу» «грошей не вистачає».