За 200 метрів від Межигір’я Янукович почав будував міні-палац для співмешканки (відео, фото)
08.03.2014   //  

polezay1За 200 метрів від головних воріт Межигір’я, компанія, підпорядкована Януковичу, розпочала будівництво розкішного маєтку для співмешканки екс-президента Любові Полєжай.

Те, що будинок належить Полєжай, свідчать документи, знайдені журналістами «Наших грошей»  та проекту yanukovychleaks.org у кабінеті директора «межигірського ЖЕКу». Також її власність підтверджена записом у базі Державної архітектурно-будівельної інспекції: саме на неї зараз записаний цей об’єкт. Будівельник з сусіднього будинку також розповів, що одного разу сюди навідався і сам президент.

Курувалося  будівництво також з Межигір’я. Папка з документацією на цей будинок лежала на одній полиці з аналогічними паперами на Межигірські об’єкти, а проектний альбом знайшовся у кабінеті Олександра Файніцького, директора ТОВ  «Київуніверсалсервіс» («КУС»). Ця фірма виконувала роль своєрідного межигірського ЖЕКу: їй «Танталіт» замовляв утримання будинків і території та обслуговуванням персоналу, причому навіть з виїздами на держрезиденцію «Синьогора». Тож не дивно, що окрім головного маєтку президента Файніцький займався й будинком Полєжай.

Підрядниками на будівництві маєтку Полєжай також були нечужі фірми. Так, фасадами займалася фірма ПСК «Антакарана». Вона ж виконувала аналогічні роботи в одному з гостьових будиночків Межигір’я, лабораторії та гольф-клубі. Окрім того, фірма постачала в резиденцію будматеріали.

Попри те, що будинок не завершений, його зовнішній показує, що тут все мало бути в традиціях Межигір’я: вздовж периметру паркану – дроти під напругою, зовні будинку – колони, ліпнина й мармур, а розкішні інтер’єри, що їх мали оформити всередині, вже були намальовані в проектному альбомі.

Детальніше про всі інші будинки Віктора Януковича, виявлені межигірською документацією – можна прочитати тут.

Проектні рішення для паалацу Любові Полєжай:

polezay2

polezay3

polezay4