Кримські чиновники переплатили чверть мільйона рідній фірмі родичів судді за встановлення лічильників
07.03.2014   //  

Суд стягнув з фірми «Капітель Плюс» на користь Міністерства регіонального розвитку і житлово-комунального господарства Автономної Республіки Крим матеріальну шкоду у розмірі 255 тис грн. Про це свідчить рішення Господарського суду АРК від 10 лютого цього року.

У 2008 році фірма мала встановити 619 лічильників споживання теплової енергії у багатоповерхівках Сімферополя. Як встановило у 2010 році Головне контрольно-ревізійне управління України, фірма завищила вартість цих робіт на 255 тис грн.

Нинішніми засновниками фірми «Капітель Плюс» є Вілік Манукян і Юрік Манукян, директор – Олександр Ярмошевіч. До 2010 року в засновниках фірми були Оксана Трещова і Наталія Трещева (нині покійна), які є родичками судді Окружного адмінсуду АРК Олени Трещевої, яка одружена із заступником прокурора АРК Олексієм Угрюмовим.

Позаторік суддю Трещеву підозрювали у причетності до роботи підпільного конвертаційного центру, який за 2 роки відмив 50 млн грн. Після перевірки кримська прокуратура заявила про її непричетність до діяльності цього центру.