Список поплічників Януковича, проти яких Євросоюз ввів економічні санкції
06.03.2014   //  

Віктор Янукович, Андрій Клюєв і ще 16 українських чиновників і бізнесменів увійшли до списку осіб, щодо яких Євросоюз вводить економічні санкції. Про це повідомляє РИА «Новости».

Список опублікований у додатку до рішення Ради ЄС про введення економічних санкцій. указанных в приложении, должны быть заморожены”,”>«Всі кошти та економічні ресурси, що належать або знаходяться у власності або під контролем осіб, визначених відповідальними в незаконному привласненні державних коштів України, а також осіб, відповідальних за порушення прав людини на Україні, <…> зазначених у додатку, повинні бути заморожені», – наголошується в документі.

У цей список увійшли президент України Віктор Янукович і його сини Олександр і Віктор, екс-глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка і його син Артем, екс-глава СБУ Олександр Якименко, екс-прем’єр Микола Азаров і його син Олексій, екс -глава адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат Сергій, екс-заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, бізнесмен Сергій Курченко, екс- міністр освіти і науки Дмитро Табачник, екс-глава МОЗ Раїса Богатирьова, колишній радник Януковича Ігор Калінін.