Одеський порт через суд змушує Кауфмана і Грановського поглибити дно за вже заплачені 6 мільйонів
06.03.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Чорноморінвестгруп» виконати днопоглиблювальні роботи у внутрішній акваторії Одеського порту та Підхідному каналі. Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 27 січня цього року.

ДП «Одеський морський торговельний порт» у жовтні 2012 року найняло цю фірму почистити дно від наносів. 23 жовтня фірмі було виплачено аванс у розмірі 6,22 млн грн. Роботи вона мала почати не пізніше 22.12.2012 та закінчити роботи 20.06.2013. Однак на даний час роботи навіть не розпочаті.

Більш того, що «Чорноморінвестгруп» не приступив до виконання навіть попередніх дій, як-то: передати списки для оформлення перепусток для проходу/проїзду на територію Одеського морського порту, повідомити про посадову особу фірми, відповідальну за проведення днопоглиблювальних робіт та дотримання природоохоронних вимог, надати на погодження довідку про склад суден земкаравану, що буде брати участь у днопоглиблювальних роботах.

Усі претензії представників порту фірма залишала без відповіді.

Нагадаємо, загальна вартість угоди із ТОВ «Чорноморінвестгруп» склала 15,56 млн грн.

ТОВ «Чорноморінвестгруп» було засноване у 2008 році Олексієм Виноградовим з Одеси. У 2010 році фірму було перереєстровано на кіпрську компанію «Quor construction ltd». За неофіційними даними, фірма контролюється відомими одеськими бізнесменами Борисом Кауфманом і Олександром Грановським.