Кернес закопає 36 мільйонів у площу поряд з оперним театром, у якому продають приміщення
04.03.2014   //  

Департамент комунального господарства Харківської міськради 21 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Стальконструкція ЛТД» на роботи з капітального ремонту території земельної ділянки по вул. Сумській,25. Вартість угоди складає 36,22 млн грн.

Ремонт мають провести коштом місцевих бюджетів до кінця 2016 року. За адресою вулиця Сумська,25 розташований Харківський національний академічний театр опери та балету імені Миколи Лисенка.

Планується перевлаштування покриттів з бетону і гранітних плит, встановлення декоративної металевої огорожі, облаштування дна і сходів фонтану, монтаж прожекторів, гідроізоляції, блоків живлення, зовнішнього освітлення, встановлення силового та технологічного устаткування фонтану, водопроводу та каналізації, монтаж системи відеонагляду, розміщення сміттєвих урн, влаштування газонів і квітників.

«Стальконструкція ЛТД» заснована ТОВ «ХСУ № 127», власниками якого є почесний громадянин Харківської області Сергій Євель, Леонід Костюков та Микола Мєлєнцов. З часу заснування «Вісника державних закупівель» у 2008 році «Стальконструкція» виграла тендерів на 805,42 млн грн., більшість від Харківської міськради.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень», яким володіє Валерій Певнєв, депутат Чугуївської районної ради від Партії Регіонів, і ТОВ «КУА «Фінекс-Капітал» Ігоря Когута і Лади Крімерман.

За даними місцевих ЗМІ, ремонтні роботи біля Харківського оперного почались ще у травні 2013 року, хоча тендер на ці роботи раніше не проводився.

У січні 2014 року Харківська обласна рада повідомила про продаж чотирьох приміщень у Харківському театрі імені Лисенка.