Відомства Королевської не встигли розпиляти 95 мільйонів на саморекламі через “непереборну силу” Майдану
01.03.2014   //  

Відомства, які знаходяться у підпорядкуванні Міністерства соціальної політики, 21 лютого відмінили тендери на розміщення реклами у ЗМІ у 2014 році на очікувану суму близько 95 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Державний центр зайнятості визнав такими, що не відбулись торги на суму 27 млн грн., оскільки «здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок непереборної сили».

Виконавча дирекція Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності відмінила тендер на 69 млн грн. через відсутність подальшої потреби у закупівлі.

Планувалось розміщення інформації про діяльність цих відомств на центральних телеканалах, а також у радіоефірі, друкованих ЗМІ та інтернет-виданнях.

Обидва тендери було оголошено у першій половині лютого, коли міністерства соцполітики очолювала Наталя Королевська. Їх було відмінено 21 лютого, коли на Майдані вже скінчились бойові дії, а наступного дня біглого Віктора Януковича було відсторонено від посади президента України. Після цього також у відставку було відправлено і Королевську разом з усім Кабінетом міністрів.

Директором Державного центру зайнятості є луганчанка Лариса Сідельнікова, яка майже десять років керувала підприємством Королевської «Луганськхолод».

Виконавчу дирекцію Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності очолює луганський земляк Королевської Олег Погодін, який на парламентських виборах 2012 року був у списку партії Королевської «Україна-Вперед!».