Гроші коханки Януковича
24.02.2014   //  
За даними журналіста Сергія Лещенка, це цивільна дружина Віктора Януковича - уроджена Єнакієвого Любов Полежай. Вона - рідна сестра його кухарки Надії Марінцевої. Янукович і Полежай уже багато років разом, при цьому Янукович офіційно не розлучений зі своєї дружиною Людмилою.

За даними журналіста Сергія Лещенка, це цивільна дружина Віктора Януковича – уроджена Єнакієвого Любов Полежай. Вона – рідна сестра його кухарки Надії Марінцевої. Янукович і Полежай уже багато років разом, при цьому Янукович офіційно не розлучений зі своєї дружиною Людмилою.

Любов Полєжай володіє шикарним салоном краси у Києві та керує благодійним фондом, який забезпечив тендерні мільйони дитячому санаторію «Славутич».

А все-таки Віктор Янукович виявився звичайним чоловіком. Запаморочення від успіхів накрило його і у особистому житті. Піднявшись по кар’єрній драбині і змінивши донецьку прописку на київську, покинув стару дружину заради молодої. Так само як раніше від нього зробили Путін і Лукашенко. І як то годиться для нуворишів зробив, аби вона не нудьгувала, влаштував їй щось на кшталт бізнесу. Яким традиційно виявився салон краси. Ну і про дітей не забув.

Любов Полєжай виявилась власницею салону «Кристал спа» на Оболонській набережній, 17 у Києві. Він знаходиться у кількох метрах від двокімнатної квартири Януковича, де він був офіційно прописаний на момент обрання президентом. Оболонські Липки взагалі вважаються елітною заповіддю. Окрім Януковича на набережній облюбували нерухомість Сашко Янукович, екс-Генпрокурор Святослав Піскун, екс-голова Центрвиборчкому Сергій Ківалов. Тож салон краси для місцевих мешканців має виглядати заможно. Він так і виглядає (відеоекскурсія тут).

 10 2

5 1

6 8

«Кристал спа» на своєму сайті не оприлюднює ціни на свої послуги, як і годиться для найдорожчих закладів. Цінники не мають шокувати звичайних людей, а клієнти, з огляду на їх достаток, не озираються на такі дрібнички. Тому наведемо коментар про цей салон, залишений його клієнткою на одному з сайтів: «Стилист – хорошо. Мастер маникюра -ШиЛак – ОЧЕНЬ ПЛОХО!!! в этот же день облез 1 ноготь, затем все остальные по 2-3 в день. Позвонила, сообщила об этом на рецепцию – записали на коррекцию через пару дней. За день до визита звонит администратор,отменяет мой визит, предлагая другой день. Косметолог – плохо (РЕАЛЬНО!!! все манипуляции не принесли ни какаго эффекта!!! ) Мастер маникюра(депиляция)- хорошо В общей сумме потратила примерно 5 тыс – скидку не дали, + покупала у них 2 шампуни, бальзам, шелк, маску для волос. Салон красивый, обслуживание как везде, мастера самые обычные!!!»

Коментар датовано 2013 роком, коли долар коштував 8 гривень. Виходить, що клієнтка «Кристал спа» залишила у салоні за один візит понад $600, або дві місячні зарплати середньостатистичного українця.

37566176Любов Полєжай  створила бізнес не тільки на багатих жінках, а й на дітях. По обранні Януковича президентом вона очолила благодійний фонд «Дорога майбутнього». Цей фонд перейнявся долею дитячого оздоровчого центру «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому і у 2011 році його було реконструйовано. А після цього до табору потекли державні кошти.

На сайті благодійного фонду про «Славутич» так і написано: «Благодаря программам госзаказов, а также усилиями Всеукраинского благотворительного фонда «Дорога майбутнього», который работает с социальными категориями детей и обеспечил реконструкцию всего санаторно-оздоровительного комплекса, – условия позволяют увеличить процент таких детей для отдыха в лагере».

славутич

Санаторій “Славутич”, відремонтований за допомоги коханки президента, потім отримав понад 11 млн грн на тендерах державних установ.

«Наші Гроші» знайшли цей «госзаказ» у «Віснику державних закупівель». Мінсоцполітики та інші державні установи купували путівки «Славутича» в середньому по 4 тисячі гривень. Для порівняння: держава платить за путівки “Артеку” близько 5,3 тис грн. Взагалі «Славутич» почав «вигравати» тендери саме після реконструкції 2011 року, отримавши підряди на 11,26 млн грн.

Звісно, забезпечити дитячому санаторію державне фінансування, тим більш якщо ти маєш справу з цілим президентом, – це по-українським поняттям благородна річ. Однак не все так красиво. Справа в тім, що ці гроші зрештою потрапляли назад у благодійний фонд «Дорога майбутнього», якому належить 99,96% статутного капіталу «Славутича» (решту статутника має багаторічна директорка центру Ганна Клименко).

Приємно все-таки допомагати дітям, коли це робиться із державної казни. Так і на спа-салон заробити можна.

Юрій Ніколов, «Наші Гроші»