Дружина завгоспа Януковича отримала черговий шмат Києва з рук Голубченка
21.02.2014   //  

ТОВ «Київ-Арт» побудує наземний паркінг і будівлю громадського призначення на вул. Святошинській – просп. Перемоги та пл. Героїв Бреста у Святошинському районі Києва. Про це пише Максим Опанасенко зі «Свідомо».

У січні цього року в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко затвердив «Київ-Арт» переможцем конкурсу із залучення інвестора до цього будівництва.

Київська влада оголосила конкурс із залучення інвестора у вересні 2013 року. За задумом чиновників інвестор має профінансувати будівництво паркінгу і двоповерхової будівлі площею 829,3 кв м на ділянці площею 0,58 га. Замовником виступив «Київпарктранссервіс». Орієнтована вартість будівництва – 6,67 млн грн. Що отримає від цього міський бюджет – не повідомляється.

Засновниками ТОВ «Київ-Арт» є дружина голови Державного управління справами Андрія Кравця Марина Пелих та британська компанія «Вестертон Коммерс ЛЛП».

У жовтні 2013 року Київрада передала «Київ-Арту» на 25 років ділянку біля Південного вокзалу, на якій розмістився фастфуд KFC.

Восени 2012-го «Київ-Арт» отримав землю легендарного басейну «Водник» на Подолі, де зараз вже зведено «СпортЛайф». Зовсім нещодавно – цей спортивний центр і фастфуд KFC виросли на вул. Маяковського, на землі, раніше переданій «Київміськбуду».

Загалом, за останні кілька років фірми, пов’язані з Пелих отримали приміщення на Хрещатику, у Пасажі, на Круглоуніверситетській і Поштовій площі.