Продуктовий «розпилювач» розіграв 1,5 мільйони зі своїм засновником
15.02.2014   //  

ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Морський» МОЗ України 24 січня за результатами тендерів уклав низку угод на постачання продуктів харчування на загальну суму 2,27 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більшу частину цієї суми – 1,51 млн грн. – отримає ТОВ «ТК «Кримкурортсервис» («ККС»). Фірма постачатиме масло, соки, рибу, сир, йогурти та згущене молоко.

Рибу хек заморожену, без нутрощів і голови, замовили по 41,40 грн./кг. При цьому гуртові постачальники продають її від 24 грн./кг до 27 грн./кг.

Фірма «ККС» наразі записана на Євгена Буліча, однак у 2003 р. її співзаснували три фірми, одна з яких – ТОВ «Севпродукт» була єдиним конкурентом на цьому тендері. Минулого року «ККС» регулярно розігрував продуктові тендери з іншим своїм засновником, фірмою «Аметист і К». Загалом усі три фірми регулярно виграють тендери на постачання продуктів кримським бюджетним установам, за останні шість років «ККС» отримав замовлень на 133,58 млн грн.,  «Севпродукт» на 32,66 млн грн., а «Аметист і К» – на 83,26 млн грн.

Нагадаємо, за такою ж схемою «ККС» виграв тендер цього ж санаторію на постачання яєць по 16,20 грн./дес., що в півтора рази перевищує ціни в супермаркет і вдвічі – зафіксовані моніторингом кримського Мінекономрозвитку роздрібні ціни в регіоні.

Решту 0,76 млн грн. отримає підприємець Галина Макаренко за сир і кефір.