Дружина Кузьміна з партнерами розпиляли 17 мільйонів на охорону залізниці
12.02.2014   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» 31 січня – 3 лютого за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Форпост-Оберіг» на послуги охорони. Загальна вартість угод складає 16,84 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 14,71 млн грн. заплатять за цілодобову охорону протягом 2014 року території та об’єктів Центру регіональних перевезень пасажирів м. Києва:

  • Вокзал станції Дарниця, 02096 – вул. Привокзальна,3
  • Зупиночна платформа Лівий Берег – вул. Березняківська, 3
  • Приміський вокзал станції Київ-Пасажирський – пл.Вокзальна,1А
  • Зупиночна платформа Караваєві Дачі – вул. Вадима Гетьмана, 48А

Ще 2,13 млн грн. «Форпост-Оберіг» заплатять за цілодобову охорону моторвагонного депо Чернігів.

Першозасновниками «Форпост-Оберіг» зі статутним капіталом 1 тис грн. були Равіля Кузьміна і Валентина Гиря, яка згодом була єдиною власницею фірми до жовтня 2012 року. Сьогодні фірма зареєстрована на одесита Едуарда Дунаєвського і Анатолія Пляченка з Чернігівщини. Директором продовжує бути Анатолій Веретенник.

Конкурентом на торгах по цих лотах було ТОВ «Компанія ТСК», зареєстрована на Анатолія Сороку з Черкас і ТОВ «Пакт-3».

Відомо, що Анатолій Сорока до початку 2011 року очолював Управління державної служби охорони при УМВС України в Черкаській області.

Фірмою «Пакт-3» володіють Олена Гиря і Марина Кузьміна. Директором є Валентин Гиря, який був зареєстрований за однією адресою в Жданівці Донецької області з Валентиною Гирею.

Марина Кузьміна у свій час була зареєстрована за однією адресою з Рафаелем Кузьміним, першим заступником Голови Антимонопольного комітету. Він є двоюрідним братом екс-заступника Генпрокурора Рената Кузьміна. За даними ЗМІ, дружину Рафаеля Кузьміна звуть Марина.

У «Віснику державних закупівель» опубліковано підряди фірми «Форпост-Оберіг» на суму 83,05 млн грн., ТОВ «Компанія ТСК» – на 112,46 млн грн.