Обробку багажу в єврофутбольному терміналі «Борисполя» покращать за 20 мільйонів
10.02.2014   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 17 грудня за результатами тендеру уклало угоду з «Limited Liability Company Vanderlande Industries B.V. (VI)» на придбання обладнання системи обробки багажу пасажирів за €1,90 млн, або 20,52 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Обладнання замовляють для внутрішніх ліній терміналу «D», оплачують коштом аеропорту, отримати мають до кінця квітня.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «у одного учасника» у зв’язку з відсутністю конкуренції. Суть перебудови системи полягає в тому, щоб розширити вже наявну в терміналі систему обробки багажу. Це передбачає  інтегрування  нового обладнання  та внесенням необхідних змін до програмного забезпечення. Наявна система терміналу «D» виготовлена, змонтована і введена в експлуатацію компанією «VanDerLande Industries BV» (Нідерланди). Відповідно, перебудовувати її та змінювати програмне забезпечення може тільки ця сама компанія.

Загалом же необхідність розширення системи обґрунтовують тим, що після реконструкції терміналу «D» для переведення на обслуговування внутрішніх рейсів з терміналу «В», виникла  необхідність обладнання з більшою пропускною здатністю, а саме 900 пасажирів за годину.

Термінал «D» вартістю близько 4,8 млрд грн було відкрито до Євро-2012, однак він тривалий час здебільшого пустував. Водночас аудит Рахункової палати встановив, що під час будівництва терміналу 3,7 млрд. грн. були використані неефективно та з порушенням законодавства.

Наприкінці 2013 року «Бориспіль» також замовив реконструкцію цього терміналу вартістю 93,61 млн грн., яка має покращити ситуацію з наповненням нині напівпорожньої споруди.