Партнер Кернеса з друзями викачають через комунальну газету ще півтора мільйони
07.02.2014   //  

КП «Газета «Харьковские известия» Харківської міськради 24 січня за результатами тендерів уклало низку угод на загальну суму 3,21 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 1,19 млн грн. газета заплатить ТОВ «Діамант-2006» за оренду комп’ютерної та оргтехніки, а також відеоапаратуру.

Цю техніку газета замовляє щороку. Набір і кількість відеообладнання у порівнянні з минулим роком не змінилися, але його оренда при цьому подорожчала на 108 тисяч.

Оренда комп’ютерної техніки подорожчала на 115 тис грн., при цьому редакція орендувала на три комп’ютери більше, ніж торік.

Директором і співвласником «Діамант-2006» є Анатолій Челобітчиков – партнер мера Харкова Геннадія Кернеса по ТОВ «Рівлад, ЛТД». Окрім того, згідно з даними SMIDA Челобітчиков також є заступником голови правління АТВТ з II «НПК-холдiнг», 76% акцій якого належить Геннадію Кернесу.

Разом з Анатолієм Челобітчиковим до складу засновників «Діамант-2006» входять Віталій Печура та Ольга Солоп – власники ТОВ «Лайтен», у котрого газета щороку винаймає приміщення. Цього року оренда обійдеться в 0,31 млн грн., хоча минулого року це коштувало 0,26 млн грн.

Решту 1,71 млн грн. видання заплатить ТОВ «Фактор-Друк» за друк самих газет. Основним власником і директором фірми є Сергій Політучий, екс-депутат Харківської міськради (2002-2006 р.р.) та колишній перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (2005-2006р.р.). Минулого року послуги другу коштували 1,55 млн грн.