Київрада забрала у москвича 5 гектарів на Рибальському острові, де планувалося зведення ділового кварталу
06.02.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Група Н.М.К.» повернути Київраді три земельні ділянки, розташовані на Рибальському острові у Києві, загальною площею 5,08 га і вартістю 20,51 млн грн. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 5 грудня 2013 року.

Підставою для цього стала заборгованість фірми з орендної плати, яка становить 1,78 млн грн. за період з листопада 2011 року по вересень 2013 року.м

Прокуратура, яка представляла інтереси Київради, також вказувала, що фірма не використовує ділянки за призначенням, оскільки протягом трьох років так і не почала на них будівництво. Але суд ці аргументи відкинув, оскільки це не є порушенням вимог Земельного кодексу і не порушує інтересів Київради.

Фірма подала апеляцію, яку суд розгляне 10 лютого.

У 2007 році Київрада передала «Групі Н.М.К.» в оренду ділянки, розташовані по вул. Електриків, 28 у Києві, строком на 15 років для будівництва та обслуговування торговельно-офісного комплексу з приміщеннями громадського призначення та паркінгами.

У лютому 2013 року спеціалісти Департаменту земельних ресурсів КМДА виявили, що на вказаних ділянках будівництво не ведеться.

Як відомо, на Рибальському острові планувалося зведення ділового центру «Київ-Сіті». Згодом його зведення було перенесено на Осокорки.

ТОВ «Група Н.М.К.» у 2007 році заснували Анатолій Бурлика, його син Євген Бурлика, бізнесмен-забудовник Олег Голованчук, якого у 2010-му мало не вбили і який був оголошений у розшук за звинуваченням у шахрайстві, а також юрист Сергій Єлєнін. Того ж року у списку засновників їх замінила кіпрська компанія «Дангрін Інтерпрайз Лімітед».

За даними ЗМІ, у Бурлики залишилось 49% ТОВ «Група Н.М.К.», 51% відійшов московському девелоперу «MosCityGroup» Павла Фукса.

Незмінним директором «Групи Н.М.К.» є Євген Бурлика, який відомий своєю пристрастю до дорогих авто. Саме йому приписують найдорожче ДТП у 2012 році, коли він кинув своє «Ferrari» і втік з місця пригоди. Євген Бурлика є заступником голови Федерації футболу Києва.

За даними ЗМІ, Анатолій Бурлика у 1990-х «був видним учасником ринку поставок комплектуючих для «Укрзалізниці», криворізьких ГЗКів та меткомбінатів Донеччини».

Анатолій Бурлика, зокрема, контролює акціонерне товариство «Укрмашпром», яке у 2009 році отримало 46 мільйонів на капремонт зелених насаджень ряду столичних вулиць.