Юракова за 5 мільйонів поїтиме VIPів у «Борисполі»
05.02.2014   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль»  24 січня за результатами тендерів уклало угоди на забезпечення харчування пасажирів на загальну суму 22,39 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 5,40 млн грн. піде на харчування пасажирів VIP зали, а саме її бару. Для його укомплектування замовлені французькі вина, віскі Jack Daniel’s і Jameson, джин Gordon’s Dry, коньяк Hennessy, інші алкогольні та безалкогольні напої, а також солодощі, фрукти й закуски тощо.

Підряд отримало ПП «Тіді ЛТД». Фірма була заснована півроку тому – у липні 2013 р., має 500 тис грн. статутного капіталу, жодного тендеру до сьогодні не вигравала. Директором і власником фірми є Оксана Юракова. Згідно з даними ЄДР, офіційним телефонним номером новоутвореної фірми є (044) 459-06-65. Цей же номер є контактним для ТОВ «Універсальна транспортно-машинобудівельна група» Олександра Юракова, депутата  Києво-Святошинської районної ради Київської області (УДАР). Юраков у 2005-2008 роках був радником міністра транспорту, завідував секретаріатом транспортного комітету Верховної Ради.

Пропозиція «Тіді ЛТД» не була найдешевшою на тендері. Троє учасників пропонували виконати замовлення дешевше – на 25-50% дешевше. Однак усі дешевші пропозиції були відхилені як такі, що не відповідають умовам документації конкурсних торгів, яким саме – не зазначено.

Таким чином єдиними конкурентами лишилися ТОВ «Нова земля» екс-депутата Дарницької райради Анатолія Федоренка і ТОВ «Діп Груп Аеропорт», директором якого є Олена Левада, а співвласником донедавна був зареєстрований з нею за однією адресою Сергій Левада, бізнес-партнер екс-нардепа від Партії Регіонів Василя Горбаля.

Решту 16,99 млн грн. піде на харчування пасажирів у бізнес-залах на  внутрішніх та міжнародних рейсах. Загалом йдеться про обслуговування потоку в 227 тис пасажирів. Асортимент продуктів та напоїв аналогічний до VIP зали.

Підряд організацію харчування отримало ТОВ «Діп Груп», прямим співвласником котрого є той самий Сергій Левада. Другим власником є політтехнолог Віталій Бала, директор Агентства моделювання ситуацій.

На участь у цьому тендері також подавалися три дешевші фірми. Однак пропозиції на три-п’ять мільйонів дешевше, або понад вдвічі дешевше, тут було так само відхилено без уточнення причини.