Управління Нацбанку дало 12 мільйонів на протипожежну безпеку – Ахметовській ТЕС коштувало дешевше
03.02.2014   //  
Управління Нацбанку по Києву і Київській області на Контрактовій площі.

Управління Нацбанку по Києву і Київській області на Контрактовій площі.

Національний банк України 24 січня уклав угоду з корпорацією «Трансекспо Систем Менеджмент Груп» на технічне переоснащення комплексної автоматизованої системи безпеки, систем пожежної сигналізації, пожежогасіння та оповіщення про пожежу Головного управління Національного банку України по м. Києву і Київській області (Контрактова площа, 2а, 2б, вул. Борисоглібська, 5в). Вартість угоди складає 12,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У вартість договору включено придбання устаткування газового пожежогасіння, систем відеоспостерження, сигналізації і оповіщення, його монтаж і пусконалагоджувальні роботи. Строк виконання робіт не повинен перевищувати 350 календарних днів.

«Трансекспо Систем Менеджмент Груп» контролюється родиною Мазоверів, очолює корпорацію Володимир Мазовер.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було дніпропетровське ТОВ «Басис-Компані» Валерія Тощєва з заявкою на 3% дешевшою. Згідно з умовами тендеру, оцінка пропозицій включала також тривалість виконання робіт

Зуївська теплоелектростанція

Зуївська теплоелектростанція

Дешевша пропозиція ТОВ «Одесем» Олександра і Валентини Денисенків всього за 3,01 млн грн. була відхилена через невідповідність умовам документації конкурсних торгів. Зокрема у розрахунку договірної ціни не враховано обладнання, відсутній розрахунок вартості експлуатації машин та механізмів та ін.

Кошти, виділені на оновлення системи пожежегасіння одного офісу управління Нацбанку, більші від виділених групою ДТЕК Ріната Ахметова на модернізацію аналогічної системи Зуївської теплоелектростанції. У 2013 році тут за 12 млн грн. було впроваджено автоматизовані системи пожежегасіння у машинному залі, над вугільними конвейерами, та інш.