Харківські улюбленці Остапчука отримали 2 мільйони на ремонт камери
01.02.2014   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» 23 січня уклало угоду з ТОВ «Скала» на послуги з технічного обслуговування і ремонту дрібоструменної та фарбувально-сушильної камер. Вартість угоди складає 2,12 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Послуги мають надати протягом 2014 року в пасажирському вагонному депо м. Бахмач, Чернігівської області. Дрібоструменевий та фарбувально-сушильний комплекс виробництва SAPI (Німечина)  та введений в експлуатації в 2009 р. Згідно з техзавданням, підрядник повинен замінити деякі запчастини.

Засновником фірми «Скала» був Анатолій Халєєв, з жовтня 2011 року її перереєстрували на Руслана Притико, який до того був директором фірми. Анатолій Халєєв відомий як представник «залізничної» партії «Відродження», що у 2010 році підписала політичну угоду з Партією регіонів. Халєєв також був засновником та директором харківського ТОВ «Лотта», працівник якої Олександр Ровенський є партнером по фірмі «Ексіс» Наталії Остапчук, дружини екс-начальника ДП «Південна залізниця» (головний офіс базується у Харкові) Віктора Остапчука, сьогодні народного депутата від Партії регіонів. Ці фірми отримували щедрі підряди від ДП «Південна залізниця» у часи, коли її очолював Остапчук.

Єдиним конкурентом на торгах було харківське ТОВ «Клімтехінвест» Сергія Мірошниченка.