Залізниця віддала донецьким 2,6 мільярда за дизпаливо
30.01.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 16 січня за результатами тендеру уклало угоди на постачання дизельного палива на суму 2,63 млрд грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

1,31 млрд грн.  отримає донецьке ТОВ «Екоойл», власниками якого є авторитетний народний депутат від Партії регіонів Нуруліслам Гаджиєвич Аркаллаєв, а також  Роман Гаджиєвич Аркалаєв і Сергій Тронь. Фірма постачатиме дизпаливо по 10 942 грн./т. (без ПДВ).

Президент Федерації дзюдо Україні Нуруліслам Аркаллаєв є давнім товаришем Ріната Ахметова. Фірма «Екоойл» з 2011 року отримала підряди залізниці та Міноборони на постачання палива на 2,37 млрд грн.

Єдиним конкурентом «Екоойлу» на тендері «Укрзалізничпостачу» було ТОВ «Горизонт-Ойл Груп». Компанія зареєстрована у Києві на Андрія Карімова з Комсомольська Полтавської області. Фірма має 500 грн. статутного капіталу й тендерів раніше не вигравала.

Ще 1,31 млрд грн. отримає ТОВ «Перша паливна компанія», яка постачатиме пальне по 10 935 грн./т. (без ПДВ).

Цю фірму заснував фонд «Альтана інвестмент менеджмент», якою раніше володів Анатолій Амелін, співзасновник ТОВ «Столичний стиль» разом з Олександром Януковичем і низкою донецьких бізнесменів. Згодом «ППК» було перереєстровано на донеччанина В’ячеслава Момота. Незмінним директором фірми є колишній в.о. голови правління ВАТ «Полтавагаз» Павло Явтушенко.

«Перша паливна компанія» почала вигравати державні тендери у грудні 2012 року і з того часу фірма отримала підряди на 5,11 млрд грн. Основними замовниками палива «ППК» є «Укрзалізниця», Донецький аеропорт та «Укрпошта».

Єдиним конкурентом фірми по цьому лоту було ТОВ «Південна кабельна компанія» («ПКК»). У 2009 р. ця одеська фірма була перереєстрована на Олександра Шеховцова, однак засновувала її у 2006 р. низка фізосіб, серед котрих найбільшою часткою в 37% володів Мамедов Ілхам Джалал Огли, зараз відомий як штатний співробітник «Лукойлу» Ільхам Мамедов.

Донедавна Мамедов також займав пост начальника управління постачання Одеського НПЗ, а також директором з розвитку.