Донецьких майданівців розганяли люди авторитета з Горлівки, якому тепер належить завод кинутого у тюрму Дрегера
24.01.2014   //  

Групою спортивних молодиків, які перешкоджали акції Автомайдану у Донецьку 20 січня, керували авторитетні бізнесмени з Горлівки. Про це повідомив блоггер Frankensstein.

Це керівник Донецької обласної спілки вірмен Гагік Агавелян та авторитетний бізнесмен Армен Саркісян.

саркисян агавелян

За даними «Наших Грошей», віце-президент Горлівської федерації боксу Армен Саркісян володіє частками кількох підприємств у продовольчій сфері («Аграрний цукровий альянс», «Рівненська продовольча компанія», «Росфармадон»), управлінських фірм («АБМ груп», «Альянс-інтер») та компанії «Пріорітет+».

«Пріорітет+» є власником ПрАТ «Красноармійський машинобудівний завод». Раніше заводом володів депутат Донецької облради від «Сильної України» Владислав Дрегер. Однак у 2011 році його було арештовано за рейдерське захоплення «Зуївського енергомеханічного заводу». Після цього завод перейшов під контроль Саркісяна і за даними “вісника держзакупівель” отримав державні підряди щонайменше на 49,97 млн грн.

За даними місцевих ЗМІ, Саркісян також контролює горлівський нічний клуб «Зефір» (його директором називають Едуарда Полепкіна, який також брав активну участь у акціх проти Автомайдану), ресторан «Гостинний двір». На честь його батька – Нагапета Саркісяна – у Горлівці півроку тому перейменували одну з вулиць, яка раніше носила імя радянського революціонера Клокова.

Партнером Саркісяна у кілької фірмах, у тому числі і «Пріорітет+» виступає ще один віце-президент Горлівської федерації боксу Богдан Левощенко.

полепкин агавелян

Гагік Агавелян заснував у Горлівці громадську організацію «Клуб спортивного покеру «Кеш». Також йому належить частка у донецькому ТОВ «Золоте руно України», яке займається торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. У 2012 році став директором донецької філії кримського торговця алкоголем «Юз алко-трест».

Горлівські "тітушки" протестують проти акціїї донецького Автомайдану - проїзду до донецької резиденції клана Януковичів.

Горлівські “тітушки” протестують проти акціїї донецького Автомайдану – проїзду до донецької резиденції клана Януковичів.

Більше фото горлівських «тітушок» тут.