Міноборони за 45 мільйонів покращить вертольоти, які відправить у Конго і Ліберію
21.01.2014   //  

Міністерство оборони України 18 листопада уклало угоду з ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» на послуги капітального ремонту вертольотів типу Мі-24 з дообладнанням під вимоги ООН і стандарти ІКАО, капітального ремонту авіаційно-технічного майна для забезпечення виконання ремонту вертольотів у процесі експлуатації. Вартість угоди складає 44,58 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за процедурою закупівлі в одного учасника, що замовник пояснив відсутністю конкуренції. «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» на сьогодні є єдиним підприємством, що може надати такі послуги.

Ремонт і дообладнання авіаційної техніки проводяться на виконання Україною міжнародних зобов’язань.

Ремонту з дообладнанням підлягають три вертольоти типу Мі-24, з яких: один призначений для підготовки льотного складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго; інші два направляються до 56 окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії.

У вересні 2013 року Міноборони вже замовляло за 74,74 млн грн. у ДП «Севастопольське авіаційне підприємство» капітальний ремонт чотирьох вертольотів Мі-8 (№№ 93968, 95402,  95353, 95235) з дообладнанням під вимоги ООН і стандарти ІКАО, а також іншого авіаційно-технічного майна.