«Украерорух» злив 190 мільйонів «прокладці» і ще 9 рідній фірмі свого екс-директора
15.01.2014   //  

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України у період з 20 по 31 грудня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання товарів та виконання робіт на загальну суму 231,24 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 9,28 млн грн. отримає ТОВ «Техвестсервіс» за 3 комплекти телекомунікаційного обладнання для організації каналів електрозв’язку в Дніпропетровському РСП; таке ж обладнання для Львівського РСП та РСП «Кримаерорух» (4 комплекти) і для нової Харківської аеродромної диспетчерської вежі (164 найменування обладнання); а також термінали мережі AFTN (мережа авіаційного фіксованого електрозв’язку, 20 комплектів).

До 2011 року до складу засновників компанії «Техвестсервіс» входив Кирило Поліщук – колишній директор ДП «Украерорух» і заступник Державної авіаційної адміністрації, в середині 2000-х був нардепом з фракції Партії регіонів. Потім фірму перереєстрували на Сергія Медину і Тараса Хижняка. При цьому Медина з Поліщуком є співзасновниками приватного підприємства «Коростенське мисливське господарство «Полісся».

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році «Техвестсервіс» виграв підряди «Украероруху», аеропорту «Бориспіль» та ДП «Антонов» на 582,35 млн грн. При цьому основна маса підрядів припала на 2013 рік, коли фірма виграла тендери на 231,67 млн грн.

Єдиним конкурентом на цих тендерах було ТОВ «С3 Холдинг» Сергія Герасименка, Олександра Крюкова, Олександра Хохановського. Раніше фірма вже брала участь в тендері «Украероруху» разом з «Техвестсервісом», і також програла.

Ще 189,34 млн грн. «Украероруху» заплатить ТОВ «Сегмент ЛТД» за розробку проектно-кошторисної документації та будівельно-монтажні й пусконалагоджувальні роботи на чотирьох об’єктах у Києві:

  • реконструкція гуртожитку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями Украероруху (55,92 млн грн.)
  • реконструкція тренажерних корпусів (великого та малого) навчально-сертифікаційного центру Украероруху (41,92 млн грн.)
  • реконструкція учбового корпусу № 1 навчально-сертифікаційного центру Украероруху (53,69 млн грн.)
  • реконструкція поліклінічного відділення та теплового пункту медико-санітарної частини РСП «Київцентраеро» Украероруху (37,81 млн грн.)

Перші три знаходяться на Повітрофлотському проспекті, 76, останній – по вул. Волинська, 66А.

Фірма «Сегмент ЛТД» була заснована у вересні 2011 р. і має 1 тис грн. статутного капіталу. Першим власником компанії був Ігор Герасимюк, відомий як власник і директор ТОВ «Юридичний консалтинговий центр», пізніше фірму переоформили на Тамару Коршун. Раніше фірма «Сегмент ЛТД» жодного тендеру не вигравала.

Єдиним конкурентом «Сегмент ЛТД» стала одеська будівельна компанія ТОВ «Еллада Н» зі статутним фондом в 2 млн грн., власником якої є Олег Навродський. Нагадаємо, екс-директор «Аероруху» Кирило Поліщук народився в Ізмаїлі Одеської області. Єдиний тендер, який за останні шість років виграла фірма «Еллада Н» – це підряд від «Донецької залізниці» на будівництво цеху поточного ремонту та обслуговування вагонів за 30 млн грн. Тоді єдиним допущеним до участі конкурентом став «Сегмент ЛТД».

Решту 32,61 млн грн.  отримає італійська фірма «Speciali Impianti Telescriventi Telefonici Interni S.p.A» за системи мовного зв’язку для Сімферопольського та Одеського центрів і диспетчерського тренажеру Київського центру управління повітряним рухом.