«Центренерго» відмовилось купувати вугілля на 4 мільярди у менеджера Прасолової, чоловіку якої пророкують відставку
08.01.2014   //  

ПАТ «Центренерго» 30 грудня відмінило тендер на придбання 4,3 млн тонн вугілля. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги визнано такими, що не відбулись, оскільки ціна найбільш вигідної пропозиції перевищила суму 3,88 млрд грн., передбачену замовником на фінансування закупівлі.

На тендер подавали заявки фірми «Укрвостокснабжение» і «Енергетично-вугільний альянс», які пропонували вугілля за 4,26 і 4,31 млрд грн. відповідно. При цьому «Центренерго» 3 грудня акцептувало пропозицію «Укрвостокснабжения», яка відразу була дорожчою від виділеної суми.

ТОВ «Укрвостокснабжение» заснував Михайло Черніков. Він також відомий як директор ТОВ «Чорноморпродукт», яке через ланцюжок засновників контролюється Наталею Прасоловою  – дружиною міністра економічного розвитку Ігоря Прасолова.

Останні місяці політичні оглядачі та представники Партії регіонів називали Прасолова одним з кандидатів на звільнення з уряду.

Менш ніж за два роки свого існування «Укрвостокснабжение» стало одним з найбільших постачальників вугілля для «Центренерго», вигравши тендери на 7,26 млрд грн.

ТОВ «Енергетично-вугільний альянс» у 2013 році було засновано Світланою Бродніковою, раніше відомою як архіваріус шахтоуправління «Південнодобаське №1» та присяжна Вугледарського міського суду Донецької області.