Суд визнав недійсним продаж 4 га стрілецько-стендового комплексу у Харкові
08.01.2014   //  

Суд визнав недійсним продаж військового майна, що розташоване на землях оборонного значення площею 4,3 га, фірмі «Хантер». Про це свідчить рішення Господарського суду Харківської області від 2 грудня.

27 грудня 2000 року Спортивне товариство військових мисливців та рибалок Східного регіону Збройних Сил України продало фірмі цілісний майновий комплекс «Стрілецько-Стендовий комплекс «Залютін Яр» (18 будівель), що знаходиться у Харкові на вул. Лагерна, 2Б.

Суд встановив, що у листопаді 2000 року товариство військових мисливців передало майно комплексу Міноборони. Його взяв на облік квартирно-експлуатаційний відділ Харкова. Відтак, комплекс набув статусу військового майна. Він розташований на території військового містечка № 258.

Питання відчуження військового майна віднесено до виключної компетенції Кабміну. Жодного рішення щодо відчуження чи вилучення комплексу «Залютін Яр» уряд не приймав. Таким чином, він повинен перебувати у державній власності і його продаж у грудні 2000 року є незаконним.

Ця справа розглядалася судами з лютого 2010 року за позовом військової прокуратури. Порушення прокуратура виявила у ході перевірки наприкінці 2009 – початку 2010 років.

ТОВ «Хантер» перед останнім судом припинило свою діяльність.

Цю фірму ще у 1990-х заснували Володимир Попов (50%), Олег Дюжев та Віктор Беспалько. Протягом 1996-2010 років директором фірми був Віктор Бережний. Після нього – аж до ліквідації фірми – Вадим Круковський.

З 2005 року засновниками ТОВ «Хантер» були віце-президент міжнародної інвестиційної компанії SigmaBleyzer, «дочка» якої бере участь у проекті «Село майбутнього», Валерій Дема (42%); партнер відомого забудовника Миколи Толмачова Володимир Кучеренко (14%); а також Олександр Кошарний, Олександр Аптілон і Дмитро Лісниченко. Близько року серед власників фірми також були Віктор Бережний і кіпрська компанія «Irieas Enterprises Limited», яка значилася у засновниках групи компаній «Хаск».