Мініоборони та МВС віддали гнізду фірм колишніх міліціонерів уже півмільярда
30.12.2013   //  

Група фірм-прокладок, заснована колишніми працівниками органів внутрішніх справ, розіграла між собою півмільярда гривень на тендерах МВС та Міноборони.

Протягом останніх 5 років, ТОВ “Виробниче підприємство “Компанія Ді Сі”, ТОВ “Воєнторг”, ПП “Спілка працюючих інвалідів”, ТОВ “Укроборонекспорт” та “Укроборонєкспорт” постачали солдатам та міліціонерам одяг, взуття та зброю.

При цьому фірми, тісно пов’язані між собою засновниками, адресами та телефонами, виходили на тендерні змагання одна із одною, складаючі виграні гроші у один кошик.

Так, ТОВ “Воєнторг” має спільні з “Компанією Ді Сі” телефони, а замість адреси – абонентську скриньку. А приватне підприємство “Спілка працюючих інвалідів”, ТОВ “Укроборонекспорт” та “Укроборонєкспорт” зареєстровані на одну людину – колишнього міліціонера, який раніше працював у “Компанії Ді Сі” – Миколу Ничипоренка.

Прописані фірми як правило за фіктивними адресами.

Однак неіснуючі компанії непогано заробляють  на тендерах силовиків. ТОВ “Воєнторг” отримало майже 2 млн. державних грошей, підприємство “Спілка працюючих інвалідів” – 44 млн. грн, ТОВ “Укроборонекспорт” – майже 1, 5 млн. грн., ТОВ “Укроборонєспорт” – майже 1, 2 млн. Центральна компанія «ДіСі» на держзакупівлях заробила понад 400 мільйонів гривень.

Мешканці квартир, у яких прописані фірми-прокладки повідомили телепрограмі «Наші гроші», що ними неодноразово цікавились прокуратура та міліція. Це не дивно, адже аналіз поставок показав, що фірми з орбіти компанії «ДіСі» продавали державі товари у кілька разів дорожче, ніж сама «ДіСі» продає у своїх роздрібних магазинах.

Окрім того директора прокладок Миколу Ничипоренка розшукували за підозрою у відмиванні грошей. Про це повідомив бізнесмен Ігор Столяренко. Його благодійний фонд реєстрував “Спілку працюючих інвалідів”. Столяренко розповів, що зареєструвати фонд його просив колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. 

Власником ТОВ “Виробниче підприємство “Компанія Ді Сі” є столичний бізнесмен Сергій Сігал.