Оточення Сашка Януковича розпиляло ще 174 мільйони на обладнанні для шахти «Прогрес» (додано)
24.12.2013   //  

(додано повідомлення від МАКО)

ДП «Торезантрацит» 17 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Торговий дім «Промислові інвестиції» на постачання лава-комплекту для 11-ї південної лави пл. h8 ВП «шахта Прогрес» вартістю 174,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Це вже другий лава-комплект для пласту h8 шахти «Прогрес», придбаний «Торезантрацитом» у «Промислових інвестицій». Раніше для південної бремсбергової лави було придбано устаткування за 86,83 млн грн.

Засновником донецької фірми «ТД «Промислові інвестиції» зі статутним капіталом 1 тис грн. є Валентин Горностаєв. При цьому у ЄДР з невідомих причин відсутні дані про телефон компанії. Фірма почала вигравати тендери у жовтні 2013 року і за два місяці отримала підряди на 269,76 млн грн., усі від «Торезантрациту».

Єдиним конкурентом було ТОВ «Трейдінвестпром» Романа Коломойця також зі статутним капіталом 1 тис грн. Контактний телефон фірми (062) 338-05-03 співпадає з телефоном асоціації ДРФЦ з групи Олександра Януковича.

За даними «Острова», основні роботи у шахті «Прогрес» ведуться саме у пласті h8. При цьому у серпні 2012 року Донецька облрада рішенням 6/13-329 погодила надання прав надрокористування по цьому плату фірмі «Прогрес-БЛМ».

ТОВ «Прогрес-БЛМ» було створено на початку 2012 року і того ж літа виграла тендери «Торезантрациту» на постачання обладнання на 169,81 млн грн. Фірма, зареєстрована на Юрія Савченкова, як і вищезгаданий «Трейдінвестпром» має контактний номер (062) 338-05-03 асоціації ДРФЦ.

Донецьку облраду очолює Андрій Федорук, колишній керівник компанії «МАКО» Олександра Януковича.

Після опублікування цієї інформації Департамент по зв’язкам з громадськістю ПАТ «МАКО холдинг» заявив, що «Група МАКО і її Акціонер не мають відношення до групи ДРФЦ і не пов’язані відносинами контролю ні з одним з її підприємств».