Азаров дав Ківалову 6 мільйонів на ремонт гуртожитків юракадемії, постраждалих від дощу
23.12.2013   //  

Національний Університет «Одеська юридична академія» 18 грудня уклав низку угод з ТОВ «М 2» на капітальний ремонт покрівель гуртожитків на 6,47 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено ремонт одеських гуртожитків по по вул. Фонтанська дорога, 23 (1,20 млн грн.), вул. Піонерській, 7 (1,50 млн грн.), вул. Піонерській, 2 (1,55 млн грн.), Піонерській, 9 (1,08 млн грн.), вул. Піонерській, 8 (1,15 млн грн.).

Роботи мають закінчити до кінця цього року.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що обґрунтовано необхідністю «негайної ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».

Покрівлі гуртожитків було пошкоджено унаслідок зливи 31 травня та 1 червня 2013 р.

Кошти виділено розпорядженням Кабміну від 13 листопада про виділення з державного бюджету 14,42 млн грн. на ремонт вищих навчальних закладів Одеси, пошкоджених стихійним лихом. Повний перелік закладів, яким дають гроші на ремонт, мало підготувати Міносвіти.

Разом з тим, університет в обґрунтуванні закупівель жодним чином не пояснив вибір підрядної фірми «М 2» з Києва. цю фірму заснували Мирон Кастран, Марина Макарова та Юрій Ярмолюк.

Мирон Кастран відомий як директор ТОВ «Розкішні будинки Україна», яке належить москвичам Марії, Наталії та Сергію Пономаренкам. Ця фірма займалась будівництвом житлового комплексу класу VIP у селі Козин під Києвом.

Президентом Одеською юридичної академії є народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов.