Лукаш за 2,5 мільйони найняла юристів вивчати окремі положення угоди з Євросоюзом
20.12.2013   //  

Міністерство юстиції України 6 грудня за результатами тендеру уклало низку угод на послуги по вивченню Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом на суму 2,52 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Європейська правова група» отримає 0,92 млн грн. за розробку рекомендацій щодо приведення законодавства України у відповідність із вимогами ЄС по здійсненню регуляторної політики у сферах, охоплених положеннями глави 4 «Санітарні та фітосанітарні заходи» у частині «Торгівля та питання, пов’язані із торгівлею» Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема в частині транспарентності.

Засновниками «Європейської правової групи» є Олена Рогаль, Іван Віхарєв і Олег Король.

Підприємець Олексій Калмиков отримає 0,93 млн грн. за розробку аналіз положення розділу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС «Торгівля та сталий розвиток» та виконання зобов’язань із забезпечення високого рівня охорони навколишнього середовища: практичні рекомендації щодо приведення законодавства України та адміністративної практики у відповідність до acquis ЄС.

Підприємець Ганна Сапельникова отримає 0,68 млн грн. за acquis Євросоюзу у сфері цивільної авіації та перспективи адаптації законодавства України «у світлі підписання та набуття чинності Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС».

Цей тендер було розпочато у вересні, коли Україна ще збиралась підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Наприкінці листопада президент Віктор Янукович відмовився від підписання, обравши стратегічне партнерство з Росією.

17 грудня член Єврокомісії з політики сусідства Штефан Фюле по завершенні засідання Ради ЄС із загальних питань заявив, що московські домовленості Віктора Януковича зовсім не є перешкодою для асоціації України з ЄС.