Розпилявши майже мільярд між «прокладками», залізниця найняла німців за півмільярда робити цех для ремонту «Хюндаїв»
09.12.2013   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» 26 листопада за результатами тендеру уклало угоду з фірмою «Prokonzept GmbH & Co. KG» (Берлін) на облаштування корпусу технічної пасажирської станції Дарниця для середнього та капітального ремонту швидкісних поїздів. Вартість угоди склала 56,97 млн євро. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено комплекс цехового оснащення для обслуговування електропоїздів (25,36 млн євро), ремонтний комплекс (21,93 млн євро), комплекс транспортно-підіїмального оснащення для загальної логістики (3,65 млн євро), комплекс оснащення для загального обслуговування (6,01 млн євро).

Роботи включно монтажем, пусконалагоджуванням та навчанням персоналу потрібно виконати впродовж року.

Єдиним конкурентом на тендері була ще одна німецька компанія «Peters Stahlbau GmbH».

Нагадаємо, раніше залізниця замовляла роботи по будівництву комплексу технічної пасажирської станції Дарниця виключно українським компаніям – 845,32 млн грн. отримали фірми «Ліапроф» та «Інтех компані». За даними податківців, більшу частину отриманих коштів вони перераховували іншим фірмам. А субпідрядники не мали «ресурсів для виконання будівельно-монтажних робіт, що може вказувати на те, що роботи за договорами підряду були виконані не в повному обсязі, а державні кошти могли бути привласнені». Прокуратура за цими даними у 2012 році зверталась до суду за дозволом провести позапланову перевірку Південно-Західної залізниці. Однак Печерський райсуд такого дозволу не дав.