Сміттєвози для київських сіл купили у естонців. Дешевших панамців і кіпріотів проігнорували
06.12.2013   //  

Департамент житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу Київської облдержадміністрації 3 грудня уклав угоду з ТОВ «Навірек Україна» на закупівлю автомобілів  для збирання і транспортування твердих побутових відходів на суму 1,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Товар треба поставити до кінця року.

Всього придбають три машини, призначені для смт Баришівка, смт Іванків і смт Гребінки Київської області.

Згідно з техзавданням, йдеться про автомобілі 2013 року випуску, типу ГАЗ-3309, з об’ємом бункера не менше 7,5 м3, з гарантійним терміном 24 місяці.

Попри однакові технічні характеристики машина для Баришівки коштує 0,40 млн грн., а для Іванкова – 0,50 млн грн. Навантаження твердих побутових відходів на кузов цих машин проводиться вручну.

З авто для Гребінки заплатять 0,60 млн грн. Завантаження твердих побутових відходів вказане як бокове, механізоване, для контейнерів.

«Навірек Україна» належить естонський компанії «Лектех», заснованій у липні 2012 року зі статутним капіталом 2 500 євро. Членами наглядової ради є Тоомас Хірве і Роланд Лемендік.

Ціни, запропоновані «Навірек Україна», не були найнижчими на тендері. Були дешевші майже наполовину заявки ТОВ «Авто Лінія» (засновник – «Класформ сейлз корп.», Панама) і підприємства з іноземними інвестиціями «Автоінвестсрой-Брок», що належить компанії «Радолін трейдінг лімітед» (Кіпр) з групи народних депутатів від Партії регіонів Дмитра Святаша і Василя Полякова.

Оцінка пропозицій конкурсних торгів здійснювалась на основі одного критерію – ціни. У «Віснику державних закупівель» відсутня інформація, чому договір підписали з дорожчим постачальником.

Ще на 0,20 млн грн. придбають 40 контейнерів склопластикових контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів як вторинної сировини. Договір на закупівлю підписали з ТОВ «СНГ Плюс», власником якого є Петро Семко, відомий тим, що у 2012 році балотувався до Верховної Ради від Української морської партії, яку очолює Ірина Орєхова, донька Сергія Ківалова, а до травня 2006 року очолював сам Ківалов.