«Київенерго» замовило херсонцям генератор за 58 мільйонів для опалення половини Києва
01.12.2013   //  

ПАТ «Київенерго» 20 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Ітаті» на заміну генератора енергоблоку №1 ТЕЦ-5 вартістю 57,98 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірма, заснована мешканцями Херсона Володимиром Макушевим і Сергієм Жаріковим, має до кінця липня 2014 року виконати проектні роботи та доставити необхідне обладнання на склад замовника.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ВАТ «Силовые машина –ЗТЛ, ЛМЗ, Электросила, Энергомашэкспорт» (Санки-Петербург).

ТОВ ««Енерго-Будівна Компанія «Союз-Україна» подавало заявку вартістю 54,06 млн грн., однак її було відхилено через невідповідність запропонованого обладнання.

Теплоелектроцентраль №5 є однією з найбільших в Україні. Вона забезпечує теплом та електроенергією мешканців Голосіївського, Дарницького та Печерського районів.

З 2010 року «Київенерго», що належить групі Ріната Ахметова, замовило енергетичне обладнання, а також будівельні та проектні роботи по різним об’єктам ТЕЦ-5 щонайменше на 204,18 млн грн.