У власниці горілки «Хлібний дар» забрали гектар на Троєщині
27.11.2013   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Комплекс «Будищанський» повернути Київраді земельну ділянку площею 0,97 га, що розташована на ділянці № 28 у 23-му мікрорайоні житлового масиву «Троєщина» у Деснянському районі Києва. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 13 листопада.

Фірма отримала цю ділянку влітку 2012 року в оренду на 5 років для завершення будівництва торговельного комплексу з офісними приміщеннями. Вартість ділянки становить 3,75 млн грн.

Заступник прокурора Києва звернувся до суду з вимогою визнати передачу ділянки фірмі незаконною. Госпсуд Києва цей позов задовольнив. Своє рішення він мотивував тим, що ділянка була передана фірмі без проведення земельних торгів, а це було обов’язковим.

Фірма переконувала суд, що торги були необов’язковими, оскільки їй належить приміщення недобудованого «Універсаму», розташоване на ділянці. Його вона отримала у якості внеску до статутного фонду від одного із засновників – ДП «Енпол «Корпрорації «ЛВМ ЮЕС Корпорейшн». Вартість цього об’єкту – 40 тис грн.

Суд ці доводи відхилив з огляду на те, що у Київському міському БТІ відсутня інформація про реєстрацію права власності фірми на цей об’єкт, а акт передачі приміщення до статуту фірми не є правовстановлювальним документом, який підтверджує право власності. Суд врахував, що «Універсам» недобудований і не введений, а тому не є, власне, об’єктом нерухомого майна.

Апеляційний суд скаргу ТОВ «Комплекс «Будищанський» повернув, оскільки фірма не сплатила повністю судовий збір. У свою чергу ВГСУ визнав ухвалу апеляційного суду правомірною.

ТОВ «Комплекс «Будищанський» у 2010 році заснували Галина Садова, Ольга Сингаївська, Дмитор Царенко і дочірнє підприємство «Енпол» корпорації «ЛВМ ЮЕС Корпорейшн» (США).

З вересня 2012 року засновниками фірми є ТОВ «Бонап» і ТОВ «Еталон-2009».

Засновником ТОВ «Бонап» є Дмитро Самсоненко, директором – Валерій Рубінківський. Засновником ТОВ «Еталон-2009» є кіпрська компанія «Даллгоу Інвестментс ЛТД», директором – Наталя Бондарєва, яка з 2012 року очолює лікеро-горілчаний холдинг «Баядера» (ТМ «Хлібний дар», «Цельсій», «Козацька рада», «Коблево»).