«Київзеленбуд» розпиляв 6 мільйонів на парк Кіото між рідними фірмами
25.11.2013   //  

Київське комунальне об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» 15 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укрпроектреконструкція» на другу чергу реконструкції парку «Кіото» у Деснянському районі за 5,67 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця поточного року у парку мають влаштувати нове покриття з асфальтобетону й фігурної плитки, відремонтувати 62 старі лави й додати 42 нові, поставити 52 смітників, влаштувати з дерев і кущів шумозахисну огорожу вздовж Броварського проспекту, засіяти газони, розбити квітники, висадити нові дерева, прокласти зрошувальну мережу, облаштувати дві альпінарії, поставити арку на вході в дитмайданчик і тренажер Woorkaut.

Фірму «Укрпроектреконструкція» («УПР») заснував у 2007 р. Андрій  Стріхарський, однак у квітні минулого року компанію перереєстрували на Віту Камаєву, зареєстровану на той час зі Стріхарським за однією адресою.

Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми з різницею в 0,6% було ТОВ «БІК «Березнякижитлобуд» («БЖБ»), власником і директором котрого є той самий Андрій  Стріхарський.

Наразі ці дві фірми, хоч і зареєстровані за різними адресами («УПР» на просп. Тичина,20, а «БЖБ» на вул.Серафимовича,15-а) , однак користуються одним телефоном. За даними ЄДР контактним номером «УПР» є (044) 296 30 59, цей же телефон записаний контактним для «БЖБ» у протоколі розкриття пропозицій конкурсних торгів.

За останні п’ять років «Укрпроектреконструкція» виграла тендерів на 18,22 млн грн., а «Березнякижитлобуд» за цей же період отримало замовлень на 28,53 млн грн.

При цьому участь у тендері також намагалося взяти ТОВ «БК «Петрович і К», яке влітку року отримувало підряд на першу чергу реконструкції парку. У липні з фірмою уклали угоду на 1,36 млн грн., окрім того минулого літа фірма вже отримувала замовлення на роботи в парку вартістю 2,01 млн грн. Цього разу фірма пропонувала виконати роботи дешевше за двох інших учасників – за 5,62 млн грн. Однак її пропозиція була відхилена за невідповідність техзавданню та невідповідне оформлення.

Нагадаємо, у жовтні так само було розіграно тендер на облаштування парку озера Тельбін за 2,5 млн грн.: «УПР» і «БЖБ» стали єдиними допущеними конкуре6нтами, а дешевша пропозиція «Петрович і К», якому замовляли першу чергу робіт на озері, – була відхилене.