Суд не дозволив дорожникам втратити 625 тисяч, які були оформлені допугодами поза тендером
20.11.2013   //  

Суд зменшив на 625 тис грн. розмір боргу, який ДП «Хмельницький облавтодор» має сплатити ТОВ «НК Полюс». Про це свідчить постанова Рівненського апеляційного господарського суду від 12 листопада.

У травні 2009 року фірма «НК Полюс» виграла тендер на постачання облавтодору 3 тис т бітумів до кінця року. За договором, ціна товару визначалася у специфікації до кожної партії.

У результаті фірма поставила товар на загальну суму 2,93 млн грн., із яких облавтодор заплатив 1,24 млн грн. На початку 2012 року суд задовольнив позов «НК Полюс» і зобов’язав держпідприємство заплатити 1,69 млн грн. боргу. Облавтодор вже виплатив фірмі 352 тис грн.

За заявою прокуратури суд переглянув рішення у даній справі за нововиявленими обставинами. Суду стало відомо, що у жовтні 2012 року в судовому порядку визнано недійсними додаткові угоди до договору, на підставі яких з облавтодору стягнуто заборгованість в сумі 625 тис грн.

Цими додатковими угодами збільшувалася вартість товару, що на момент їх укладення суперечило законодавству.

Суд встановив, що різниця між вартістю товару, визначеного цінами за додатковими угодами, та вартістю товару, що відповідає тендерній пропозиції ТОВ «НК Полюс», становить 625 тис грн., а тому облавтодор не повинен її сплачувати.

ТОВ «НК Полюс» перебуває у стані припинення. У січні 2012 року суд визнав фірму банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру. Засновником ТОВ «НК Полюс» є Крістіна Ботез, директором – Юрій Харлан.

Нагадаємо, ТОВ «НК Полюс» у 2009-2010 входило до числа найбільших постачальників дизпалива для «Укрзалізниці».