Екс-менеджер Тарути продав мерії сміттєві контейнери за 1,5 мільйони
20.11.2013   //  

КП «Донецький регіональний центр поводження з відходами» 25 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з  ТОВ «Завод Коксохімобладнання» на закупівлю контейнерів. Вартість угоди складає 1,53 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Всього придбають 450 контейнерів: 1,39 м довжиною, шириною 1,10 м і висотою 1,25 м, корисний об’єм повинен становити не менше 1,1 м/куб, маса – не більше 130 кг, маса відходів – не більше 500 кг. Вартість контейнерів склала 3 390 грн.

Засновником ТОВ «Завод Коксохімобладнання» є Роман Абрамовський, який до березня 2012 року був генеральним директором ПрАТ «Укрстальконструкція» – будівельної фірми Сергія Тарути («Індустріальний союз Донбасу») та його брата Олександра.

Єдиним конкурентом з різницею 5,5% було ТОВ «Спілка заводів важкого машинобудування», яке вказало в протоколі ту ж адресу офісу, що й «Завод Коксохімобладнання» Абрамовського.

Відомо, що «Спілка заводів важкого машинобудування» володіла ПрАТ «Завод Коксохімобладнання», що ліквідувалося у 2009-2010 рр. за рішенням суду. У 2009 з’явилося ТОВ «Завод Коксохімобладнання», де директором став Олексій Горюшко, який раніше був головою наглядової ради ПрАТ «Завод Коксохімобладнання». Коли фірму зареєстрували на Романа Абрамовського директором став Володимир Кохан, батько Андрія Кохана, який у свій час був директором ПрАТ «Завод Коксохімобладнання».

«Спілку заводів важкого машинобудування» заснували Сергій Борщов і Наталія Білгородська, дружина теперішнього депутата Донецької обласної ради від Партії регіонів Сергія Білгородського.