Рідна фірма менеджера Хомутинніка закопає 24 мільйони у сміттєзвалище Харцизька
05.11.2013   //  

Відділ капітального будівництва Харцизької міськради Донецької області 22 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ПП «Спецсервіс» на рекультивацію сміттєзвалища з тимчасовою організацією поховання відходів в його межах. Вартість угоди складає 15,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця наступного року тут повинні влаштувати котлован-траншею, рекультивувати існуючий майданчик, збудувати господарську зону.

Закупівлю провели за неконкурентною процедурою «в одного учасника», посилаючись на необхідність закупівлі у того ж виконавця робіт.

Як зазначено в обґрунтуванні, у 2012 р. «Спецсервіс» вже виконував роботи на сміттєзвалищі за договором, який був укладений ще у 2007 р. За тією угодою було виконано робіт на 8,14 млн грн., що складає 51% будівельної готовності. А саме були виконані роботи з влаштування котловану-траншеї і експлуатаційного проїзду, з рекультивації існуючого майданчика складування ТПВ, з влаштування огорожі полігону і водовідвідної канавки.

Однак, у зв’язку із підвищенням рівня заробітної плати, збільшення цін на будматеріали, паливо та енергоносії тощо у 2013 р. було проведено коригування проектно-кошторисної документації. Згідно з цими корективами, загальна вартість робіт на полігоні тепер складає 24,02 млн грн., а очікувана вартість залишку робіт – близько 16 млн грн., внаслідок чого й підписана нова угода.

Засновником ПП «Спецсервіс» у травні 2010 року став Микола Котик, мешканець Макіївки. До того засновником був інший макіївчанин Андрій Устименко.

Устименко також відомий як директор ТОВ «Полтава-Хліб». Співзасновником цієї фірми з часткою 50% є ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Каскад-Інвест» голови комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинніка (Партія регіонів). Хомутиннік також родом з Макіївки.

Андрій Устименко також є співзасновником ТОВ «Конотопське підприємство хлібопродуктів» – разом з Євгеном Базимою. Цей же Базима є співзасновником іншої фірми з подібною назвою – ТОВ «Конотопський комбінат хлібопродуктів». Другим засновником у цій фірмі виступив той самий фонд «Каскад-Інвест».

Окрім того Андрій Устименко у 2008-2009 року був директором фірми ТОВ «Вуглик плюс», у березні 2010 цю фірму очолила Галина Устименко. Фірму «Вуглик плюс» заснувало ПАТ «Сурмс», що контролюється ТОВ «Каскад Д», яке заснувала Валентина Хомутиннік, мати Віталія Хомутинніка.

За даними «ВДЗ», фірма «Спецсервіс» за останні півтора роки виграла тендерів на 40,32 млн грн.