Чиновник мерії отримає з бюджету 1,4 мільйони на шкільний басейн
05.11.2013   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 29 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Лайтгруп» на капітальний ремонт басейну Донецького багатопрофільного ліцею №37. Вартість угоди склала 1,39 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Коштом держбюджету до кінця поточного року тут мають  відремонтувати побутові мережі, влаштувати нову чашу басейну, замінити внутрішнє опорядження приміщення.

Фірму «Лайтгруп» заснували донецький підприємець Олександр Семенов та керівник головного управління благоустрою та комунального обслуговування Донецької міської ради Костянтин Савінов.

Компанія «Лайтгруп» почала вигравати тендери у 2010 році після призначення Савінова керівником управління благоустрою Донецької міськради, загалом за цей час зібрала підрядів на 5,03 млн грн.

У тому числі фірма отримала замовлення вартістю 198 тис грн. на вуличний годинник, замовлений безпосередньо управлінням Савінова. Цього червня фірма також виграла тендер КП «Донецькміськсвітло» на постачання електричного устаткування на 4,82 млн грн. При цьому договірні ціни на деякі товари перевищували ринкові на третину.

Також Савінов і Семенов є засновниками ТОВ «Ландорра». Ця компанія у 2011 році отримала підряди на суму 28,56 млн грн. на реконструкцію офісу Головного управління Державного казначейства України у Донецькій області. Загалом же фірма за останні п’ять років отримала замовлень на 36,10 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ТОВ «Дени-Донбас». Цю донецьку фірму заснувала у лютому 2010 р. Галина Селезньова, пізніше компанію переоформили на Світлану Романову. Компанія почала вигравати тендери у жовтні 2011 р. і за цей період отримала підряди на 36,19 млн грн.