Сусіди Януковича тепер грають тендери ще й у шахтарів – 5 мільйонів на устаткування
01.11.2013   //  

ДП «Шахтарськантрацит» 24 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Востокспецремонт» на закупівлю обладнання загальною вартістю 5,33 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року коштом держбюджету держпідприємство отримає три комплектних розподільчих пристроїв КРУВ-6.

Засновником донецької фірми «Востокспецремонт» є Дмитро Кіріченко.

Єдиним конкурентом на цьому тендері різницею в 1,3% була фірма «Союзмост» Олександра Губенка. Директором фірми є Андрій Зінатуллін.

Зінатуллін і Кіріченко фігурують у переліку громадян, яким Донецька міськрада 5 червня роздала під індивідуальну забудову ділянки розміром 10 соток по вулиці Горностаївській.

Вулиця Горностаївська знаходиться поряд з вулицями Абрикосовою та Райніса, де знаходяться маєтки Олександра та Людмили Януковичів.

Обидві вказані фірми найбільше відомі у тендерній сфері тим, що отримали численні підряди від «Донбасенерго» і його підрозділів:  «Востокспецремонт» яка з грудня 2012 року отримала замовлень на 87,72 млн грн., а «Союзмост»  за останній рік зібрала підрядів на 5,52 млн грн. Нагадаємо, що у тому ж переліку міськради є Ігор Бондаренко, брат директора «Донбасенерго» Едуарда Бондаренка. Брати пов’язані з оточенням Януковича компанією «Угольтранс». Також серед власників ділянок на Горностаєвській є Олексій Кураков, член дирекції «Донбасенерго».

До цього часу від жодного іншого замовника компанії тендерів не вигравали.