Миколаївська бібліотека скупилася книжок на мільйон – за деякі переплатили мало не вдвічі
31.10.2013   //  

Миколаївська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім.О. Гмирьова 18 жовтня за результатами тендеру уклала угоди на закупівлю книжок загальною вартістю 911 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Загалом у списку замовленої літератури близько 5 956 найменувань.

Підряд на 613 тис грн. отримало донецьке ТОВ «Видавничо – книготоргівельна фірма «Альфа», яке заснували Наталія Гуріна і Максим Лук’янчиков.

Договірні ціни на деякі з них, замовлені у цієї фірми суттєво вищі за ті, які можна знайти у відкритих джерелах.

Наприклад, «Велич Карпат» Николишина Ю.І замовили за 280 грн. Разом з тим на сайті видавця зазначена ціна 150 грн., а в інтернет-магазині її можна придбати за 173 грн.

Книжка «Великобритания. Страна замков, дворцов и парков» Коуті Е. замовили за 145 грн., натомість її можна придбати за 93 грн.

За видання «Все о Японии» Царєвої Г.І.  бібліотека заплатить 359 грн., у той час, як її можна знайти по 188 грн.

Ще 298 тис грн. цієї закупівлі дістанеться київському ТОВ «Видавництво «Центр учбової літератури», яке заснував Ростислав Пляшко.

Договірні ціни на книжки від цього постачальника також подекуди відрізняються від ринкових.

«Экспертиза кормов и кормовых добавок» Мотовилова К.Я. замовили по 624 грн., хоча його можна придбати за 431 грн.

Договірна ціна на книжку «Я – бизнес-тренер» Солдатова А. склала 183 грн., а в інтернет-магазині її можна знайти по 123 грн.

За «Холодное оружие мира» Алексеева Д. заплатят 376 грн., а у відкритих джерелах є ціна – 255 грн.

Окрім того у переліку замовлених книжок є один примірник книги «Виктор Янукович» авторства Володимира Чередниченка. Його придбають за 67 грн. Книжка вийшла у березні цього року і складається із 47 історій, 6 зображень Януковича і має тираж 1500 екземплярів. Цей же автор раніше написав книги «Национальная идея» про дворянське коріння Януковича, «Время профессионалов» про часи прем’єрства і «Линия Путина», де також згадується чинний президент.