Після розголосу у ЗМІ близька до «регіонала» фірма відмовилась від захоплення 96 комунальних приміщень
30.10.2013   //  

Дніпропетровський апеляційний господарський суд припинив провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства «Спеціалізована ремонтно-будівельна дільниця» Дніпропетровської міської ради. Про це свідчить постанова суду від 23 жовтня.

Як повідомлялося, у липні цього року госпсуд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду, за якою ТОВ «Солярис» отримало у власність 96 об’єктів нерухомого майна, що перебуває на балансі комунального підприємства. Його загальна оціночна вартість складає 42,54 млн грн.

19 вересня госпсуд задовольнив заяву фірми «Солярис» і визнав мирову угоду недійсною. Суд зазначив, що угода була затверджена з порушеннями, оскільки 4 приміщення (на проспекті Карла Маркса, 94; Запорізькому шосе, 60; вул. Героїв Сталінграда, 5) перебувають в іпотеці у «Приват Банку». Разом з тим згоди на відчуження цих об’єктів банк не надавав.

Як вказав апеляційний суд, розглядаючи апеляційну скаргу обласної прокуратури на липневу ухвалу, «суд припиняє провадження у справі, якщо відсутній предмет спору».

Нагадаємо, ще один кредитор комунального підприємства ПП «Інфоспектр», згідно з мировою угодою, мав отримати свою частину боргу грошима – 493,51 тис грн. Загальна сума кредиторських вимог ТОВ «Солярис» становить 66,12 млн грн.

Раніше ця історія з’явилась у ЗМІ, що спричинило неабияку активність прокуратури. За даними журналістів, фірми-кредитори пов’язані із колишнім головою КП «Бюро з обліку майнових прав та діяльності з нерухомістю» Геннадієм Гуфманом, який є депутатом Дніпропетровської міськради від ПР.

 Інформація про вказану мирову угоду з’явилася у ЗМІ 12 вересня. А 17 вересня ТОВ «Солярис» подало до суду заяву про розірвання мирової угоди.