Набережну Южного від менеджера Фірташа перекинули товаришам Погосяна – здорожчало на півмільйона
28.10.2013   //  

Управління капітального будівництва Южненської міськради Одеської області 9 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «БК Дорсервіс» на благоустрій пляжно-паркової зони міста Южне за 7,54 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перелік робіт по благоустрою співпадає з техзавданням аналогічного тендеру на благоустрій пляжів Южного, який управління вже проводило в червні цього року. Тоді роботи оцінили в 7 млн грн. рівно, а підряд отримало ТОВ «Бізнес Інформація Технологія». При цьому повідомлень про скасування літнього тендера на «ВДЗ» немає. До 2008 року основна частка статутного капіталу цієї фірми належала Дмитру Чірічу – представнику групи Дмитра Фірташа в низці облгазів та «УкрГазЕнерго». Згодом його частку було переоформлено на Катерину Чіріч. Ця ж компанія у квітні отримала від управління підряд на берегозахисні та протизсувні заходи у Приморському парку в Южному за 9,57 млн грн.

Фірму «БК Дорсервіс» заснували в середині 90-х низка фізосіб, зокрема власником основної частини фірми була родина Амірханян: брати Вагінак Рушанович і Грачік Рушанович, а також син останнього Едік Грачікович. У 2004 власниками фірми лишилися Едік Амірханян, Ірина Іванова та Анджела Стерніцька.

Грачік і Вагінак Амірханяни мали спільний бізнес із Гарніком Погосяном – директором одеського ПП «Дорлідер» – фірми, оформленої на Завена Степаняна з м.Тюмень (Росія), котру Держфінінспекція навесні звинуватила у завищенні кошторисів під час ремонту доріг у Миколаївській області. Амірханяни й Погосян разом входили до складу власників ТОВ «Марина». У 2001 р. «Марину» переоформили на Едіка Амірханяна й уже згадувану вище Анджелу Стерніцьку.

При цьому існує ще одна фірма зі схожою назвою – ТОВ «БК «Дорлідер», яку заснували Араік Хачикович та Армен Хачикович Амірханяни, зареєстровані у одному будинку з  Хачиком Рушановичем Амірханяном і по сусідству з вищевказаними Амірханянами.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ТОВ «Березівкаагрошляхбуд», засноване депутатом Березівської райради (Одеська область) від Партії регіонів Князем Хачатряном. Нагадаємо, саме з цією фірмою вищевказане ПП «Дорлідер» розігрувало тендери на ремонт доріг на Миколаївщині.